Fly Away
Home About Stuffs Twitter Follow Dash

owner


" I just wanna fly away with my friend from all the bitch for a while "

tagboard

Replace with your cbox code

Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

Pengalaman berada di negara orang!
Thursday, February 15, 2018 • 6:13 AM • 0 comments





I have been spending my time very well dekat negara orang.Dapat makan apa yang diidamkan....spending good time belajar sana.Tak rasa macam belajar pun,but in fact we are having a fun time together!

Pemandangan yang indah,cuma bilik dia takde arah kiblat,and sejadah.Yeah...but we overcome it.Yelakan,,,bukan negara islam,what do you expect?Hahaha

Makanan dia,Alhamdulillah...ada jugak yang Halal.Kena pandai cari.

What did i learned from this?

1)Be prepared or u might culture shock
2)Always in group
3)Have fun while study.

Belajar tempat orang tak senang yang disangka...kadang2 ada dugaan yang menimpa.Aku tak pernah menyesal...


Aku rindu
Monday, February 12, 2018 • 8:54 PM • 0 comments





Aku rindu
setiap kenangan aku dan kamu
aku rindu
cerita tentang kau dan aku
aku rindu
senyuman manismu
aku rindu
lirikan matamu,

tapi satu yang ingin aku tahu,
apa kau juga rindu padaku?



Macam mana nak luahkan perasaan ni pada kamu,bila ada orang lain yang bertakhta di hatimu...
pilu rasanya hati ini...kalau aku mampu terus terang...tak...tak...
I couldn't..i wouldn't...

aku sandarkan doaku untukmu kepada Tuhan yang satu

Tuhan.makbulkah doa ku?

Dan tanyalah dikau...doa apa itu?
Doaku untukMu.




Ini hanya cebisan tulisan yang datang tiba-tiba.Memang berkaitan dengan yang hidup...tapi aku taknak kacau hidup orang.Cukup Allah tahu hati aku ini,walaupun kadang-kadang jiwa kacau,i still can survive.One day,aku pasti akan  dapat jawapan.Aku tahu,ada masa nanti kau akan membaca bait kataku ini tanpa aku paksa...dan aku harap kau mengerti...


#J




Sabar
Sunday, January 21, 2018 • 5:00 AM • 0 comments





Dalam diam aku bersabar,
berdoa penuh pengharapan,
Berharap agar dia sedar,
aku disini bersamanya,
walaupun aku tiada disisi,
tapi aku ada di hati.

Tapi...
mereka bilang,
kalau letak di hati..
hati akan berbolak balik.

lalu aku letakkan kamu didalam doa aku..
bermunajat kepada Illahi,
memohon petunjukMu.

Namamu ku seru kerana aku cinta,
sayang,
dan rindu.

Kau kawan,kau musuh,
Kau teman,kau buat ku teguh,
aku kekal di sini,
terus bersabar......


Tahukah kamu?


Rindu
Friday, September 1, 2017 • 5:04 AM • 2 comments



Tak tahu kenapa,
tapi bayangan wajah kau sentiasa bermain di minda,
adakah ini namanya suka?
sayang?cinta?

andai ini permainan nafsu,jauhlah bayanganmu dari aku.


aku tak tahu,
yang aku tahu,
aku rindu.


hhh.


Selamat Tinggal Malaysia
Tuesday, August 15, 2017 • 7:48 AM • 0 comments



Walaupun kita berjauhan...kau kan selalu ku ingati.

selamat tinggal sahabt....


Doa
Thursday, June 1, 2017 • 1:16 AM • 0 comments



Kau yang bernama doa,
kenapa ada menyebut nama insan yang pernah kau benci,
Orang kata,
benci tu Benar Cinta,
jadi..benarkah aku cinta?
Kau...
yang bernama doa,
Kenapa kau muncul,
Apa perlu aku gembira?
Sekarang aku sangsi,
dengan diriku ini,
apa erti semua ini?


p.s/Aku suka kau 'Doa' dan aku akan terus Doa.


Hati,Berhati-hati
Wednesday, May 31, 2017 • 9:57 AM • 0 comments




Hati,
Kenapa kau selalu sedih?
Sedih kerana kau disakiti atau sebaliknya?
Hati...
Kekallah kau di situ..
Jangan kemana-mana,
aku rindu.